Hoe je aluminium plaat ophangen aan de muur - ophangsystemen en accessoires

Welk ophangsysteem je bestelt om je aluminium dibondfoto aan de muur op te hangen is zeer belangrijk! Wat is je doel?

  • Een dibondfoto die plat aan de muur hangt met wandhaak /ophanghaak. 
  • Of liever een foto die opvalt met een ophangkader of ophangframe in zwart of wit, waardoor je foto lichtjes zweeft op de muur. 
  • Een derde optie is je foto op dibond met een extra lijst.
Of heb je een alu dibondfoto met kleine afmeting besteld -die je liever op je kast of bureau wil zetten- dan is een plexistaander de oplossing.

productomschrijving foto op dibond

Productomschrijving foto op dibond


Voor elk ophangsysteem hebben we een passend accessoire en wordt altijd door ons eigenhandig bevestigd op je dibondfoto. Daardoor heb je geen instructies nodig en zal je foto zeker aan je muur blijven hangen.


Foto op metalen plaat met ophangframe
Foto op alu dibond plaat met ophangsysteem


Foto op aludibond plaat met ophangframe

Om je foto op metalen of aluminium plaat het best te laten uitkomen aan je muur kan je een ophangframe of anders genaamd een ophangkader in wit of zwart kiezen. Dit is een onzichtbaar ophangsysteem, waardoor de dibondfoto zwevend aan de muur hangt.

  • Het voordeel bij het kiezen van een wit ophangframe is wanneer je je foto wil ophangen op een licht gekleurde of witte wand. 
  • Een zwart ophangkader kies je wanneer je muur donker is.

 Foto op alu dibond met ophanger

Wens je je dibondfoto op te hangen met een simpele ophanghaak in plaats van een ophangkader, dan kies je tijdens het bestellen van je foto op dibond voor een ophanghaak. Je foto hangt dicht tegen de muur aan. Wij gebruiken samen met de ophanghaak nog 2 transparante bumpers. Zo hangt je foto steeds strak en recht tegen je muur aan.

Vanaf 60cm worden er 2 ophanghaken of wandhaken gebruikt. Alle ophanghaken worden door ons 'stevig' aangebracht aan je metalen dibond plaat.


foto op aludibond ophangen met ophanghaak

ophanghaa


Een alu dibondfoto met staander in plexiglas

Voor kleine foto's op dibond kan ook gekozen worden voor een plexistaander. Belangrijk is dat deze staanders kunnen gebruikt worden tot een maximum fotoformaat van 30cm hoogte. De breedte van je dibondfoto speelt quasi geen rol. 


Foto op alu dibond met staander


Je  foto op dibond zonder ophangsysteem bestellen

Dat kan! Heb je zelf nog een kader waar je foto op dibond in kan, of laat je je foto liever gewoon staan langs de wand?
Een andere reden kan zijn dat je je alu dibondfoto rechtstreeks wil kleven aan je muur. Dan gebruik je het best een silicone montagelijm zoals bijvoorbeeld Tec7. Let op, lees steeds aandachtig de gebruiksaanwijzing vooraleer je begint
.


upload

0%

Selecteer een afbeelding op uw harde schijf (Max 30MB, JPG). Klik daarna op «Upload uw beeld!»

Stuur naar een vriend


 

Ontvang de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief